Soft Skills Academy - Istočno Sarajevo

Investiraj u sebe, isplati se!

Prijavi se

Raspored treninga 2014

Trenizi će se održavati u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici i biće raspoređeni u tri dana. Treninzi traju četiri sata, interaktivni su i lako ih je pratiti. Radi lakše i efikasnije organizacije učesnici će biti podijeljeni u dvije grupe i svaka grupa će proći sve treninge.

VrijemePetakSubotaNedelja
09:00   Grupa 1: Upravljanje projektima
Grupa 2: Vještine prezentovanja
Grupa 1: Poslovna komunikacija
Grupa 2: Upravljanje projektima
10:00
11:00
12:00
13:00 Registracija učesnika Ručak Ručak
14:00 Svečano otvaranje Grupa 1: Timski rad
Grupa 2: Pregovaračke vještine
Grupa 1: Vještine prezentovanja
Grupa 2: Poslovna komunikacija
15:00 Grupa 1: Pregovaračke vještine
Grupa 2: Timski rad
16:00
17:00
18:00 Kraj drugog dana Dodjela sertifikata i svečano zatvaranje
19:00 Kraj prvog dana  

 

Informacije o treninzima

Pregovaračke vještine Trener: Goran Vukalović

Pregovaračke vještine

Svakodnevna radnja koje možda niste ni svjesni - pregovaranje. Na ovom treningu ćete kroz dosta praktičnog rada proći kroz ovaj proces, upoznati njegove elemente, vrste, i na koji način dobiti ono za šta pregovarate. Cilj treninga je da po završetku imate dovoljno znanja o procesu, a usavršavanje istog ćete nastaviti poslije svečane dodjele diploma.

Prijavi se Naučićeš kako da uvijek dobiješ ono za šta pregovaraš.

Timski rad Trener: Miloš Mandić

Timski rad

Koji je vaš idealan primer tima? Koja bi bila vaša uloga u tom timu? Šta vam ide od ruke, a gde biste voleli da se usavršite? Da li se osećate prijatno u ulozi lidera, ili preferirate da se koncentrišete na konkretne zadatke?

Tokom treninga ćemo zajedničkim snagama pokušati da odgovorimo na ova i mnoga druga pitanja. Naučićemo šta je to tim, kako najbolje funkcioniše, koja je vaša uloga u njemu i koji su potencijalni problemi na koje možete naići tokom rada. Dobićete priliku da se oprobate kroz veliki broj konkretnih primera i simulacija i na najbolji način usvojite stečeno znanje.

Prijavi se Naučićeš da radiš u timu i da budeš dio tima.

Vještine prezentovanja Trener: Milica Stupar

Vještine prezentovanja
Mozak je zaista predivna stvar – počne da radi istog trenutka kad se rodite i ne staje sve do trenutka kad treba da govorite u javnosti. ~ Mark Tven

Ukoliko ste ikada posle nečijeg javnog nastupa bili pod utiskom narednih par dana i pomislili kako bi bilo divno da i vi možete imati sličan uticaj na ljude koji vas slušaju (bilo da je reč o prezentovanju vas samih ili vaših ideja, držanju sastanka ili prezentacije, promociji događaja ili običnom “startovanju”), nakon treninga Veštine prezentovanja bićete nekoliko koraka bliži ostvarenju svojih želja!

Saznaćete šta je sve potrebno za uspešnu prezentaciju: na koji način se vrši priprema za nastup, šta vam sve može pomoći i olakšati prezentovanje, kako da pridobijete pažnju publike i naterate je da ode kući s porukom koju ste želeli da joj prenesete i još mnogo toga! A kako bih bila sigurna da ste svu teoriju na pravi način usvojili, sve ovo ćete proći i u praksi. Dakle, na treningu Veštine prezentovanja očekujte mnogo praktičnih vežbica pomoću kojih ćete poboljšavati svoje prezentacione veštine iz minuta u minut!

Prijavi se Postaćeš dobar govornik, siguran u sebe i u ono što prezentuješ.

Poslovna komunikacija Trener: Vukica Jekić

Poslovna komunikacija

Najvažniji kapital svakog poslovnog čovjeka je znanje kako raditi sa drugim i pomoću drugih ljudi. Svaka komunikacija je uspješna, jer ste dobili povratnu informaciju – odgovor, sumnjičav pogled, ignorisanje, radosni osmijeh, potvrđivanje. Međutim, kako dobiti željenu povratnu informaciju je vještina koja nije urođena već se stiče učenjem i primjenjivanjem stečenog znanja.

Prijavi se Naučićeš da pravilno komuniciraš u poslovnom okruženju.

Upravljanje projektima Trener: Vanja Pančić

Upravljanje projektima

Upravljanje projektima obuhvata planiranje, organizovanje, praćenje i kontrolu svih aspekata projekta, te motivaciju svih uključenih ljudi za postizanje projektnih ciljeva. Kroz ovaj interaktivni trening naučićete šta je to projekat, zašto je važno upravljanje projektima, koji su ključni učesnici projekta, kako se projekat planira i realizuje, koja je uloga projektnog menadžera, kako da povećate uspješnost svog projekta.

Prijavi se Naučićeš da jasno definišeš ciljeve i vodiš projekat do uspjeha.

Informacije o trenerima

Goran Vukalović Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener, Banja Luka

Goran Vukalović

Student Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci, rođen u aprilu 1989. godine u Zenici. 2010. postaje član EESTEC-a. Dvije godine je bio dio Upravnog odbora Udruženja, potpredsjednik 2011. i predsjednik 2012. od završetka mandata je u Nadzornom odboru. Učestvovao je na organizaciji nekoliko događaja Udruženja uključujući Soft Skills Academy-je. Jedan je od koordinatora ovogodišnjeg EESTEC-ovog ECM-a (EESTEC Chairpersons’ Meeting).

Događaj koji bi izdvojio kao poseban je prošlogodišnji T4T (Trainig 4 Trainers) organizovan u novembru na Ohridu i u Skoplju. Na njemu je dobio dodatna znanja i vještine za prenos znanja i iskustava koje je stekao u dosadašnjem radu, uz to je postao prvi banjalučki EESTEC trener.

Voli da putuje i upoznaje nacionalne i tradicionalne kuhinje gradova i zemalja koje posjeti, sadašnji favorit je lisabonski Pastel de nata. Kada ima slobodnog vremena čita knjige ili kuha za svoje prijatelje.

Upravljanja projektima, timski rad, konstruktivna kritika i motivacija su oblasti njegovog inetersovanja i iz tih oblasti ima veliko iskustvo.

Na Soft Skills Akademiji u Istočnom Sarajevu držaće trening Pregovaračke vještine

Miloš Mandić Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener, Beograd

Miloš Mandić

Rođen 12. septembra 1991. godine u Beogradu. Student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na odseku za Telekomunikacije i Informacione tehnologije. Od kada je započeo svoje studije aktivan je član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC, u kojem je imao priliku da vodi veliki broj timova i organizuje lokalne i međunarodne događaje. Bio je predsednik Lokalnog komiteta Beograd 2013. godine i taj period života smatra najlepšim i najizazovnijim.

Aktivno se bavi držanjem treninga mekih veština od oktobra 2013. godine i od tada je održao deset treninga na različlite teme. Najviše iskustva ima u javnom nastupu, timskom radu i vođenju projekata. Satisfakciju za držanje treninga nalazi u učesnicima i njihovoj želji da nauče nešto novo i usavrše svoje veštine.

Tokom studiranja se bavio najrazličitijim poslovima i koristio sav zarađeni novac da negde otputuje. Poseduje impozantnu biblioteku i koristi slobodno vreme da čita klasike domaće i svetske književnosti.

Na Soft Skills Akademiji u Istočnom Sarajevu držaće trening Timski rad

Milica Stupar Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener, Beograd

Milica Stupar

Rođena je 13. februara 1989. godine u Beogradu. Kao student Elektrotheničkog fakulteta bila je aktivan član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC. Nakon organizovanja brojnih projekata kako na lokalnom tako i na internacionalnom nivou, sticanja iskustava i usavršavanja, u decembru 2011. godine postala je soft skills internacionalni trener. Do sada je održala osamnaest treninga, a njene oblasti interesovanja su prezentacione i komunikacione veštine, vođenje projekata, upravljanje vremenom, liderstvo i timski rad.

Uporedo sa studijama, radila je četiri godine u Muzeju Nikole Tesle kao vodič, dvije godine kao Microsoft asistent u prodaji i držala privatne časove iz matematike usavršavajući svoje prezentacione i komunikacione vještine svakodnevno. Sve što je zaradila, trošila je na putovanja, koja su bila organizovana od strane EESTEC-a, pa je tako posetila čak 20 evropskih gradova za period od 4 godine. Nakon što je diplomirala u septemrbu 2012. godine, odmah se zaposlila u regionalnoj kompaniji TeleGroup gde sa pozicije Project manager-a trenutno vodi veliki softverski projekat za Elektromrežu Srbije.

U slobodno vrijeme voli da izlazi sa prijateljima, čita knjige o ličnom i profesionalnom razvoju i drži treninge mekih vještina, kako u studentskim organizacijama tako i u kompanijama.

Na Soft Skills Akademiji u Istočnom Sarajevu držaće trening Vještine prezentovanja

Vukica Jekić Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener, Beograd

Vukica Jekić

Rođena je 26. aprila 1988. godine u Kraljevu. Na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na kome je završila osnovne studije, je aktivan član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC. Nakon bogatog iskustva stečenog organizovanjem različitih projekata u ovoj i u drugim studentskim organizacijama i stalnim usavršavanjem, postala je međunarodni trener.

Bila je član organizacionih timova mnogih događaja lokalnog i međunarodnog tipa, od kojih je kao najvažnije izdvojila sajam poslova za studente i diplomce tehničko – tehnoloških fakulteta „JobFair – Kreiraj svoju budućnost!“, najveći studentski projekat
 ovog tipa u Srbiji. Rad u upravnom odboru ovog projekta donio joj je veoma vrijedno iskustvo u upravljanju timovima, kao i poslovnoj komunikaciji i organizovanju vremena.

Neposredno nakon diplomiranja i završetka ovog projekta, zaposlila se u korporaciji ComTrade Group. Smatra da ne postoje granice po pitanju ličnog usavršavanja i sticanja vještina koje nam mogu pomoći u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima kao i za brže napredovanje u karijeri i postizanje većih uspjeha i da je konstantan rad na sebi jedini ispravan način. Voli da putuje i izlazi, pa je često "živela u koferu", a uživa u muzici i maratonskom gledanju serija kada obaveze to dozvole.

Njene oblasti interesovanja, kao trenera, usmjerene su ka motivaciji i liderstvu, upravljanju projektima, strateškom planiranju i veštinama komunikacije.

Na Soft Skills Akademiji u Istočnom Sarajevu držaće trening Poslovna komunikacija

Vanja Pančić Sertifikovani internacionalni Soft Skills trener, Sarajevo

Vanja Pančić

Od kada je postao sertifikovani soft skills trener, održao je mnoštvo treninga kako u Sarajevu, tako i u mnogim gradovima Evrope. Njegove primarne oblasti interesovanja su: Upravljanje projektima, Prezentacijske vještine, Govor tijela, Prikupljanje sredstava i Feedback.

Na Soft Skills Akademiji u Istočnom Sarajevu držaće trening Upravljanje projektima